TEIXAR Primer “Vi de Finca Qualificada” de la DO Montsant
T E I X A R Primer “Vi de Finca Qualificada” de la DO Montsant

TEIXAR “Vi de Finca Qualificada” de Vinyes Domènech

El Teixar de Vinyes Domènech és el primer vi de la D.O. Montsant i el quart de Catalunya que l’Incavi concedeix la qualificació de “vi de finca”. És un reconeixement que distingeix a les característiques singulars i climàtiques, als vins de raïms procedents d’una mateixa finca en propietat, que segueix els protocols i puntuacions de producció, rendiments elaboració més exigents per part de la D.O., així com un prestigi tant nacional com internacional al llarg de deu anys.

La finca de Teixar de Vinyes Domènech ve del nom d’un paratge de Capçanes conegut com la Font del Teixar, parcel·les d’una superfície de 3 ha i es troba ubicada en un espai natural protegit, de gran bellesa i valor ecològic, entre la serra de Llaberia i el Montalt, a 400 metres d’altitud, envoltada de muntanyes amb boscos de pins i sotabosc mediterrani ON  l’orografia és molt irregular.

imgc

Aquests trets diferenciadors proporcionen singularitat i tipicitat al vi fet per el que el passat mes de Juny la DO Montsant ens va concedit el Premi a la millor VINYA-VITICULTOR 2019.

• Un microclima mediterrani de litoral i de muntanya. 
• Sòls pedregosos calcaris, costers de pendent entre 10-35% d’inclinació i una orientació nord sud.
• Vinyes velles de garnatxa peluda, de molt baixa producció.
• Viticultura ecològica i biodinàmica.
• La Biodiversitat del entorn boscós i de les nostres vinyes com ecosistema interactiu per la protecció de la fauna, flora i microorganismes.
• Una mirada botànica com equilibri entre les diferents especies vegetals.

TEIXAR “Vi de Finca Qualificada” de Vinyes Domènech

A bioclimatic, architectural and functional building. It is well integrated in the surrounding countryside and produces electricity using renewable energies of up to 90%. Rainwater is also used, together with natural spring water fulfilling all the winery’s water needs.

An integrated Green-Winery concept for the entire winemaking process, ranging from organic vineyards, bioclimatic architecture and green technologies, helps minimize the effects on landscape, fauna and flora, and avoids modifying ecosystems and habitats.

El Teixar de Vinyes Domènech és el primer vi de la D.O.Montsant i el quart de Catalunya que l’Incavi concedeix la qualificació de “vi de finca”. Es un reconeixement que distingeix a les característiques singulars i climàtiques, als vins de raïms procedents d’una mateixa finca en propietat ,que segueix els protocols i puntuacions de producció , rendiments elaboració més exigents per part de la D.O. , així com un prestigi tant nacional com internacional al llarg dedeu anys. La finca de Teixar de Vinyes Domènech ve del nom d’un paratge de Capçanes conegut com la Font del Teixar, parcel·les d’una superfície de 3 ha i es troba ubicada en un espai natural protegit, de gran bellesa i valor ecològic , entre la serra de Llaberia i el Montalt, a 400 metres d’altitud, envoltada de muntanyes amb boscos de pins i sotabosc mediterrani, l’orografia és molt irregular

PLACES MOLT LIMITADES